brže ne može /

Kisela, pileća juhica za hladne zimske dane - u tren oka ili dok si rekao apćiha!

Image
Foto: Thinkstock

Nasjeckajte, prodinstajte, ulijte vode i pustite da piletina učini svoje. Kad se iz stana krene širiti fini miris domaće hrane, susjedi će kucati na vrata, a vi ćete servirati tanjur više. Uz to je i zdrava, a vrijeme je gripe...

8.1.2016.
21:00
Thinkstock
VOYO logo

Sastojci

  • polovica pileća prsa
  • 2 mrkve
  • komadić celera
  • manji korijen peršina
  • lišće peršina
  • lovorv list
  • glavica luka
  • dva režnja češnjaka
  • jaje
  • žlica kiselog vrhnja
  • sol, papar u zrnu

Postupak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo bi idealno kada biste koristili domaće pile ili barem neotkoštena pileća prsa jer će juha imati bogatiji okus.

Celer narežite na kockice, a korijen peršina i mrkvu na kolutiće. Češnjak zdrobite nožem. Piletinu odvojite od kosti i također narežite na kockice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povrće stavite pirjati na malo masti ili ulja te dodajte prstohvat soli. Nakon pet minuta ubacite i meso pa pirjajte dok ne posvijetli sa svih strana.

Ulijte decilitar bijelog vina i pustite da ishlapi.

Dok čekate da se to dogodi, nabodite luk na vilicu i malo ga zapecite na ploči ili plinu te dodajte u juhu zajedno s kosti koja vam je ostala nakon što ste s nje skinuli meso.

Ubacite nekoliko zrna papra i list lovora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pustite da se polupoklopljeno kuha jedno pola sata do 40 minuta. Umutite jaje i kiselo vrhnje pa dvije tri minute prije kraja ulijte u juhu i žustro miješajte pa maknite s vatre, dodjate sitno narezani list peršina i postavite stol.

Drugu polovicu pilećih prsa možete iskoristiti u woku. Recept stiže uskoro!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo