Glavno jelo /

Kelj varivo s kobasicom poslužite kao glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Kelj varivo s kobasicama odličan je izbor za hranjivo i ukusno jelo tijekom hladnih dana. Kako se priprema kelj varivo s kobasicama?

28.11.2022.
15:00
Pixabay
VOYO logo

Kelj pripremljen na varivo i u kombinaciji s kobasicama potpuno je glavno jelo. Kelj varivo s kobasicama osim što je ukusno, sadrži i puno vlakana.

Sastojci potrebni za pripremu kelj variva s kobasicama su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 300 g kobasica
  • 2 limenke graha, ocijeđene i isprane
  • 1 konzerva rajčice
  • 1 glavica luka
  • 2 stabljike celera
  • 2 mrkve
  • 300 g gljiva
  • 500 g kelja
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 6 šalica pilećeg temeljca
  • sol, papar

Upute za pripremu kelj variva s kobasicama:

Zagrijte veliki lonac na srednje jakoj vatri. Tanko narežite kolutove kobasica i dodajte ih u lonac s 1 žlicom maslinova ulja. Povremeno promiješajte i kuhajte oko 5 minuta, dok kobasica lagano ne porumeni. Izvadite iz lonca i ostavite sa strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nasjeckajte luk i dodajte ga u lonac sa 1 žlicom maslinovog ulja. Povremeno miješajte 3-4 minute, dok luk ne postane proziran.

Zatim nasjeckajte mrkvu, celer i gljive na komade iste veličine i dodajte ih u lonac. Miješajte 3-4 minute, dok povrće ne počne omekšavati. Začinite prstohvatom soli, papra i ostalim začinima po želji. Promiješajte da se sjedini.

Ulijte limenku rajčice narezane na kockice, bijeli grah i kuhanu kobasicu. Dodajte svu količinu pilećeg temeljca i promiješajte. Smanjite vatru na srednje nisku, pokrijte poklopcem i pustite da lagano kuha. Nakon što zavri ostavite da se kuha 20-30 minuta.

Zadnje 2-3 minute kuhanja dodajte sitno nasjeckani kelj. Promiješajte da se omekša i poslužite!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo