Talijanski keksi s bademima i čokoladom su prirodno bez glutena zahvaljujući zgnječenim bademima koji djeluju kao brašno za kolačiće. Kako bi postigli da bademi budu alternativa brašnu, stavite bademe u kuhinjski multipraktik kako bi ih zgnječili.
Sastojci potrebni da se pripreme keksi s bademima i čokoladom su:
- 2 šalice sitno mljevenih badema
- ⅔ šalice šećera
- ¼ šalice kakaa u prahu
- 1 žličica praška za pecivo
- 2 velika jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- ½ žličice ekstrakta badema
- ¼ šalice šećera u prahu
Prvo što trebate učiniti kako biste pripremili ukusne kekse s bademom i čokoladom je zagrijati pećnicu na 160°C te obložiti lim za pečenje papirom za pečenje. Stavite bademe u multipraktik opremljen nožem za sjeckanje. Procesirajte dok bademi ne budu jako sitno mljeveni, gotovo do konzistencije poput brašna. U velikoj zdjeli pomiješajte mljevene bademe, šećer, kakao prah i prašak za pecivo. Umiješajte jaja, ekstrakt vanilije i ekstrakt badema dok se smjesa ne sjedini.
Sljedeće što je potrebno učiniti kako biste pripremili kekse s bademom i čokoladom je staviti šećer u prahu u manju posudu. Zatim rukama razvaljajte tijesto u oblik kuglice te kuglicu uvaljajte u šećer u prahu samo da se premaže. Stavite kekse s bademom i čokoladom na lim za pečenje ostavljajući oko centimetar i pol između svakog kolačića. Pecite 12-14 minuta ili dok se kolačići ne stvrdnu. Ohladite u tepsiji 5 minuta prije nego što je premjestite na rešetku da se dobro ohladi. Ovi keksi s bademom i čokoladom su gotovi i spremni za posluživanje. Dobar tek!