Pomoć u kuhinji /

Karemeliziranje šećera s vodom i bez vode

Image
Foto: Pixabay

Karamelizirani šećer se koristi za pripremu umaka , bombona, preljeva, sladoleda, glazura i još mnogo toga. Kako izgleda pravilno karameliziranje šećera?

30.11.2021.
22:40
Pixabay
VOYO logo

Kada se šećer pomiješa s vodom i toplinom nastaje jednostavan slatki sirup. Kako temperatura šećera raste, više vode isparava što rezultira višom koncentracijom šećera u otopini. Što je veća koncentracija šećera, to je ohlađeni sirup krhkiji.

Karamelizacija šećera je kada se šećer zagrijava i počinje dobivati tamniju boju i orašasti okus. Karameliziranje šećera se koristi za pripremu različitih umaka, bombona, preljeva, sladoleda, glazura i još mnogo toga

Karameliziranje šećera može napraviti dvjema metodama - karemeliziranje šećera s vodom i bez vode.

Prva metoda je da šećer pomiješate s vodom, zagrijete i stalno miješate dok se šećer potpuno otopi, a dok provri, ostavite da se polagano kuha bez miješanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga metoda je da koristite samo šećer kojeg zagrijavate i dodavate još šećera kako se on topi. Ovom metodom će se šećer brže karamelizirati stoga treba biti oprezniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike