Desert /

Recept za karamel kocke iz bakine kuharice

Image
Foto: Pixabay

Karamel kocke rade se prema različitim receptima. Donosimo recept kako se rade karamel kocke iz bakine kuharice.

2.2.2023.
14:19
Pixabay
VOYO logo

Kramel kocke desert je koji su radili naše bake. To je desert koji nikada ne može dosaditi. Ovaj ukusan kolač uvijek dobro dođe uz šalicu toplog čaja ili kave. Donosimo provjereni recetp kako se rade karamel kocke iz bakine kuharice.

Karamel kocke kore sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 20 dkg brašna
  • 2 jaja
  • 10 dkg masti
  • 5 žlica šećera
  • 3 žlice mlijeka
  • malo vode

Od svih sastojaka napravite glatko tijesto. Ako je potrebno dodajte još malo brašna. Dobivenu smjesu podijelite na 5 jednakih dijelova i napravite 5 kora za karamel kocke. Svaku koru razvaljte zasebno i stavite na suprotnu stranu lima za pečenje koju ste prethodno samo pobrašnili. Razvljano tijesto probodite vilicom na nekoliko mjesta i stavite peći na 180 stupnjeva Celzijusa.

Pecite 10-ak minuta svaku koru zasebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamel kocke nadjev sastojci:

  • 1/2 litre mlijeka
  • 3 žlice brašna
  • 5 žlica šećera
  • 20 dkg šećera - špinanje
  • 10 dkg margarina ili putra

Glazura od čokolade sastojci:

  • 10 dkg čokolade za kuhanje
  • 5 dkg margarina

Priprema nadjeva i glazure:

Mlijeko, brašno i 5 žlica šećera zajedno izmiješajte i prokuhajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga stavite 20 dkg šećera na laganu vatru neka se rastopi. Špinajte šećer, pazite da ga predugo ne špinate. Mora imati lijepu svijetlosmeđu boju. Nakon toga u špinani šećer dodajte nadjev od brašna, mlijeka i šećera.

Sve kuhajte nekoliko minuta. Na kraju u hladnu smjesu dodaje 10 dkg margarina ili putra. Podijelite smjesu na 4 dijela. Zatim krenite s izradom karamel kocki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite jednu koru na podlogu, premažite je kremom i tako sve do zadnje kore. Na kraju završite s glazurom od čokolade. Glazuru od čokolade napravite tako da u malom loncu otopite margarin zajedno s čokoladnom. Prelijete glazuru preko zadnje kore.

Karamel kocke su najbolje kada odstoje nekoliko sati prije rezanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo