Najveći skok u ocjenama, ali i u komentarima, definitivno su imale simpatične Barica i Ružica, koje su pripremale ričet sa suhim rebrima.
S dva boda manje, ali s gotovo istim komplimentima, ocijenjeni su Josip i Miroslav, koji su žiriju predstavili bečki odrezak s kremom od špinata, za koji žiri nije imao zamjerku. Za isto su jelo prošli put dobili 13 bodova.
Visokih 25 bodova dobila su dva para – Nikolina i Otto te Loreta i Ivana. Dok je mladi i zaljubljeni par žiriju servirao janjeći kare s pireom od celera za koji su posljednji put dobili samo šest bodova, ovog su puta mišljenja žirija bila različita. Iako su Mateja, Pažanin i Špiček smatrali da su pripremili svoje jelo puno bolje nego posljednji put, Mateja i Tomek su se složili da su meso trebalo još malo ostaviti na vatri kako bi bio pravi medium rare. S druge strane, prijateljice Loreta i Ivana ponavljale su juneću tagliatu s krumpirom za što su prošli put osvojile 14 bodova. „Meso je dobro ispečeno i ispravno ste pustupile kada ste poslušale Matin savjet“, zaključio je Pažanin.
(FOTO: RTL)
S pravim brudetom od kokota i bijelom palentom proslavili su se Davorka i Vjekoslav za što su zadnji put dobili samo devet bodova. Iako je jelo bilo savršeno, žiri je imalo malo zamjerku te je savjetovao majku i sina da idući put pripaze na količinu soli. Davorka i Vjeko su ovog puta osvojili visoka 24 boda, a da slušaju žiri, dokazao je i Vjeko, koji je iznenadio Mateju ružom, baš kako mu je zadnji put savjetovao Špiček. Posljednje na ljestvici s bodovima bile su Andrea i Barbara, koje su ponovno pripremale lignje u tempuri s povrćem u woku, a da su usvojile gradivo, dokazuje i njihovih 18 bodova. Djevojke su za isto jelo prošli put dobile 13 bodova, a Mateja, Tomek i Ivan svakako su uvidjeli napredak.
(FOTO: RTL)
Čini se kako je popravni ispit urodio plodom jer su gotovo svi natjecatelji bili bolji nego zadnji put kada su pripremali ista jela. Iako su Ruža i Barica na početku kuhanja rekle da ne bi htjele biti šefice u posljednjem timskom tjednu koji je pred nama, ipak su jedine imale maksimalan broj bodova. Tako će u posljednjem timskom tjednu koji je pred nama opet vladati tim Ružice i Barice „Stare puce“ i tim Nikoline i Otta „Zlatno prase“!
„Ovo je ričet kakav treba biti! Začini mi odgovaraju, grah je mekan i svaka vam čast! Ovakvo jelo svakako treba turistima ponuditi“, kazao je Špiček koji nije mogao prestati hvaliti njihovo jelo.
„To je ono kada dajete desetku s guštom i srcem jer su one fantastično odradile svoj posao“, zaključio je Pažanin. Sestrične Barica i Ružica zadnji put su za isto jelo zaradile 17 bodova, dok im je žiri ovog puta odlučio dati tri desetke.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!