Želite pripremiti tikvice na nešto drugačiji način, ali ne znate kako spremiti tivkice. Donosimo vam recept za jednostavne pirjane tivkice. Ovo jelo možete poslužiti kao prilog ili predjelo.
Sastojci za pirjane tikvice:
- 2 tikvice
- žlica maslaca
- žlica mljevenog češnjaka
- mladi luk
- 2 žličice svježeg limunovog soka ili vinskog octa
- parmezan
- sol
- papar
Kako spremiti pirjane tikvice:
Tikvice možete narezati na kolutove, polumjesece ili nasjeckati na komadiće veličine zalogaja.
Otopite maslac u širokoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte tikvice i češnjak i kuhajte, povremeno miješajući, dok tikvice na mjestima ne porumeni i omekšaju oko 5 minuta.
Isključite vatru, a zatim umiješajte mladi luk, limunov sok i sir. Začinite sa soli i paprom. Pirjane tikvice su gotove, možete ih poslužiti kao prilog ili predjelo.