Kuhinjski trikovi /

Savjeti za spremanje artičoka

Image
Foto: Pixabay

Ne stignete iskoristiti sve artičoke? Postoji jednostavan način kako spremiti artičoke da ostanu jednako ukusne kao i svježe.

17.4.2022.
16:04
Pixabay
VOYO logo

Artičoke su popularno povrće. Sastojak su brojnih recepata. Kako spremiti artičoke da ne izbuge okus i nutritivna svojstva?

Artičoke je najbolje držati u zamrzivaču na taj način zadržat će svoja osnovna svojstva. Kako biste spremili artičoke u zamrzival najprije im uklonite listove. Nakon toga artičoke dobro isperite hladnom vodom. Sljedeći korak kako spremiti artičoke je blanširanje. Artičoke možete blanširati u dvije litre vode, žlici askorbinske kiseline i pola šalice limunovog soka. Proces blanširanja sprječava bilo kakvu promjenu boje koja bi mogla nastati u razdoblju skladištenja. Artičoku trebate samo blanširati nekoliko minuta prije nego što je izvadite i osušite ručnikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji korak kako spremiti artičoke je zamrzavanje. Artičoke jednostavno stavite u vrećice za zamrzivanje te zavežite. Ovaj način spremanja artičoka je najbolji jer u zamrzivaču mogu stajati do 6 mjeseci.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo