Recept i priprema /

Kako se razvlači tijesto za pizzu?

Image
Foto: Pixabay

Kako bi pizza bila savršena, važno je napraviti dobro tijesto za pizzu i pravilno ga razvuči. Kako se razvlači tijesto za pizzu?

10.4.2022.
10:55
Pixabay
VOYO logo

Prvi korak u razvlačenju tijesta za pizzu počinje ostavljanjem tijesta na sobnoj temperaturi oko 30 minuta kako bi se opustio gluten.

Zagrijavanje hladnog tijesta olakšava razvlačenje tijesta za pizzu zbog proteina u glutenu koji čini tijesto rastezljivim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što se tijesto za pizzu zagrijalo, može biti malo ljepljiva, a jedan od načina da spriječite da se zalijepi za vašu radnu površinu je da pokapate žlicu maslinovog ulja po površini.

Pritisnite središte tijesta dlanom kako biste ispustili zrak i ostavite ga da odstoji pet minuta prije nego što počnete s razvlačenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod razvlačenja uhvatite valjak i počnite valjati tijesto prema van. Ravnomjerno rasporedite težinu ruke po njemu kako biste stvorili savršeno okrugli oblik. Ako želite deblju, a ne ravnomjernu koru, valjajte tijesto za pizzu dok rub ne bude deblji od sredine za pola centimetra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo