Desert /

Kako se radi ukusna krema od višanja i gustina?

Image
Foto: Pixabay

Krema od višanja i gustina vrlo je osvježavajuća. Kako pripremiti kremu od višanja i gustina?

1.4.2023.
14:15
Pixabay
VOYO logo

Višnje i gustin prilično su čest sastojak u slasticama koje svakodnevno pripremamo. Krema od višanja i gustina jednostavna je za pripremu, a vrlo ukusna. Može se kombinirati sa svim vrstama biskvita ili poslužiti samostalno kao desert u čaši.

Krema od višanja i gustina sastojci:

  • 500 g svježih ili smrznutih višanja
  • 50 g šećera
  • 1 žličica limunovog soka
  • 2 žlice gustina
  • 3 žlice hladne vode

Kada se odlučite za pripremu kreme od višanja i gustina, u početnom koraku očistite višnje od koštica i stavite ih u posudu zajedno sa šećerom i limunovim sokom.

Stavite posudu na srednje jaku vatru i kuhajte dok se višnje ne omekšaju. Bit će vam potrebno oko pet do deset minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim u maloj posudi pomiješajte gustin sa hladnom vodom dok se ne rastvori. Dodajte gustin u posudu sa kuhanim višnjama i miješajte dok se krema ne zgusne, oko dvije do tri minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maknite posudu s vatre i pustite kremu od višanja i gustina da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kada se krema ohladi, možete je koristiti za kolače, tortu ili kao preljev za voćne salate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc
GLEDAJ U SUBOTU
VOYO logo
Još iz rubrike