Kulinarstvo /

Kako se radi sočna marinada za pile?

Image
Foto: Pixabay

Želite učiniti svoj ručak još sočnijim? Marinada za pile izvrstan je način za to. Donosimo jednostavan recept za sočnu marinadu za pile.

6.4.2023.
11:08
Pixabay
VOYO logo

Marinada je sastojak koji igra ključnu ulogu u pripremi ukusnog i sočnog mesa, posebno kod piletine. Marinada je smjesa začina i tekućine koja se koristi za natapanje mesa, prije nego što se ispeče. Postoje mnoge vrste marinada koje se mogu napraviti, a svaka ima svoje jedinstvene arome i teksture.

Sastojci za marinadu za pile su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 50 ml limunovog soka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica papra
  • 1 žlica senfa
  • 1 žličica slatkog papra
  • 1 žličica suhog timijana

Marinada za pile izuzetno je jednostavna za pripremu. Sve sastojke treba pomiješati u velikoj zdjeli, dok se sol ne otopi. U marinadu stavite pile i ostavite da se natapa najmanje 2 sata, ili preko noći, u hladnjaku. Marinada ne samo da poboljšava okus i teksturu mesa, već i pomaže u omekšavanju teških dijelova pileta i smanjuje rizik od prežarenja tijekom pečenja. Također pomaže u sprečavanju isušivanja mesa, što rezultira sočnijim i ukusnijim obrokom. Prije nego što stavite piletinu u pećnicu ili na roštilj, potrebno je ukloniti višak marinade kako ne bi izgorila i postala gorka. Piletinu pecite na 180°C oko 45-60 minuta, ovisno o veličini pileta. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo