Kulinarstvo /

Kako se radi saft - recept i priprema jednostavnog safta od mljevenog mesa

Image
Foto: Pixabay

Saft je popularni i jednostavni umak koji možete poslužiti uz pire krumpir, tjesteninu ili palentu. Kako se radi saft?

25.12.2021.
9:46
Pixabay
VOYO logo

Saft se može pripremati na različite načine, a jedan od njih je saft od mljevenog mesa. Kako se radi saft?

Za pripremu safta potrebni su sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • mljevena svinjetina
  • pasirana rajčica
  • češnjak
  • ulje
  • sol
  • papar

Kako se radi saft:

Količinu mljevenog mesa odredite sami, ovisno o tome za koliko ljudi pripremate obrok. Uvijek je bolje napraviti više safta nego premalo jer se saft može čuvati u hladnjaku nekoliko dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za početak zagrijte ulje na tavi. Kada se ulje zagrije dodajte protisnuti češnjak. Kada češnjak pusti miris, na njega stavite mljeveno meso. Miješajte dok meso ne pusti svoj sok.

Sljedeći korak je dodavanje pasirane rajčine u posudu sa mljevenim mesom. Posolite i popaprite te ostavite da se kuha na umjerenoj vatri do sat vremena. Dio tekućine će ispariti iz safta. Gustoću safta odredite sami. Ovo je najbrži i najjednostavniji način kako se radi saft od mljevenog mesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo