Recept i priprema /

Kako se radi karamela?

Image
Foto: Pixabay

Možda vam se čini komplicirana izrada karamela, ali nije tako. Saznajte kako se radi karamela.

2.4.2022.
12:20
Pixabay
VOYO logo

Domaća karamela je najbolja karamela. Sami napravite karamelu i uživajte u slatkim zalogajima. Pratite recept i saznajte kako se radi karamela.

Sastojci koji su potrebni da bi napravili karamelu su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 20 dkg šećera u prahu
  • malo soli
  • 60 ml vode
  • 60 ml tučenog vrhnja
  • 4 žlice maslaca

Upute za pripremu karamele:

U malom loncu na srednje jakoj vatri dodajte šećer i sol i podlijte vodom. Kuhajte na srednje jakoj vatri, povremeno miješajte dok se šećer ne otopi, oko 5 minuta. Pojačajte vatru na srednje jaku i kuhajte dok ne porumeni, bez miješanja, još 4 do 5 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada karamela dobije duboku bakrenu boju, isključite vatru i odmah umiješajte vrhnje i maslac. Smjesa će nabubriti pa budite oprezni. Pustite da se malo ohladi u limu za pečenje, a zatim prebacite u posudu da se potpuno ohladi.

Napravljenu karamelu možete čuvati u staklenci do 2 tjedna u hladnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo