Kuharica /

Kako se rade gratinirane palačinke sa sirom?

Image

Gratinirane palačinke sa sirom su jedan od klasika francuske kuhinje koji će oduševiti sve ljubitelje sira. Pogledajte kako se pripremaju gratinirane palačinke sa sirom.

19.3.2023.
13:25
VOYO logo

Ova jednostavna, ali ukusna poslastica je savršena za brzi ručak ili večeru, a posebno je popularna u hladnijim mjesecima. U nastavku vam donosimo recept za pripremu ovog jela.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 150 g brašna
  • 300 ml vode
  • Prstohvat soli
  • 3 jaja
  • 200 g ribanog tvrdog sira npr. chadder
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 2 šalice mlijeka
  • sol i papar po želji
  • svježi peršin za posluživanje

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomiješajte 150 g brašna, vodu, sol i jaja i pomiješajte tako da dobijete smjesu za palačinke. Palačinke ispecite na tavi tako da stavite dio po dio smjese na tavu i pečete po 2 minute sa svake strane, dok ne porumene.

U posudi otopite maslac na srednje jakoj vatri, zatim dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Postepeno dodajte mlijeko uz stalno miješanje dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica. Kuhajte smjesu dok se ne zgusne, zatim dodajte polovicu sira i miješajte dok se ne otopi. Solite i paprite po želji.

Na svaku palačinku rasporedite malo smjese, zatim ih zamotajte i stavite u vatrostalnu posudu. Prelijte preostalu smjesu preko palačinki, zatim pospite preostalim sirom. Pecite u pećnici oko 15-20 minuta ili dok se ne zapeče i dobije zlatno smeđu boju. Poslužite gratinirane palačinke sa sirom posute svježim peršinom.

Ovaj recept za gratinirane palačinke sa sirom je vrlo prilagodljiv, pa možete dodati i druge sastojke po želji, poput šunke, špinata, gljiva ili slanine. Uživajte u ovoj ukusnoj i jednostavnoj francuskoj deliciji!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo