Kuharica /

Kako se pripremaju zapečene njoke sa piletinom?

Image
Foto: Pixabay

Tražite novi recept za nedjeljni ručak? Zapečene njoke sa piletinom će vas oduševiti. Donosimo ukusan recept za zapečene njoke sa piletinom.

13.3.2023.
15:41
Pixabay
VOYO logo

Njoki su tradicionalno talijansko jelo koje se sastoji od malih kuglica od tijesta, koje su obično napravljene od krumpira, brašna i jaja. Ova jednostavna, ali ukusna jela mogu se pripremiti na različite načine, a zapečene njoke sa piletinom su jedan od najjednostavnijih i najukusnijih načina.

Sastojci potrebni da se pripreme zapečene njoke sa piletinom su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g njoka
  • 500 g pilećeg filea
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 200 g šampinjona
  • 2 žlice ulja
  • 400 ml vrhnja za kuhanje
  • 100 g naribanog sira
  • sol i papar po ukusu

Kada pripremate zapečene njoke sa piletinom najprije zagrijte pećnicu na 200°C. U velikoj tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno sjeckani luk i češnjak i pržite oko 2 minute, dok luk ne postane proziran. Dodajte narezane šampinjone i pržite ih oko 5 minuta, dok ne omekšaju. Dodajte narezani pileći file u tavu i pržite ga oko 10 minuta, dok ne postane zlatno smeđe boje.

U međuvremenu, skuhajte njoke prema uputama na pakiranju. U posudi za pečenje, složite kuhane njoke i prelijte ih smjesom piletine i šampinjona. Prelijte sve vrhnjem za kuhanje i posipajte naribanim sirom. Pecite njoke u pećnici oko 20-25 minuta, dok ne postane zlatno smeđe boje. Ovaj recept za zapečene njoke sa piletinom već je gotov i njoki su spremni za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo