Njoki su tradicionalno talijansko jelo koje se sastoji od kuglica od krumpira i brašna. Ovo jelo se obično poslužuje s različitim umacima, a jedan od popularnih je umak sa mesom. Umak sa mesom daje bogati okus njokima i čini ih ukusnijim.
Sastojci potrebni da se pripreme njoki u umaku sa mesom su:
- 300 g njoka
- 300 g mljevenog mesa
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 veliki luk, sitno nasjeckan
- 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 400 g pelata od rajčice
- 1/2 žličice sušenog bosiljka
- 1/2 žličice sušenog origana
- Sol i papar po ukusu
Kada pripremate njoke u umaku sa mesom najprije u velikoj posudi zakuhajte vodu, dodajte sol i kuhajte njoke prema uputama na pakiranju. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno nasjeckani luk i pržite ga dok ne postane staklast. Dodajte mljeveno meso i pržite ga dok ne postane smeđe.
Sljedeće što trebate učiniti kada pripremate njoke u umaku sa mesom je dodati sitno nasjeckani češnjak, bosiljak i origano, te kuhajte još minutu. Dodajte pelate od rajčice, sol i papar po ukusu i kuhajte na laganoj vatri oko 10-15 minuta, dok se umak ne zgusne. Kada su njoki gotovi, ocijedite ih i dodajte u tavu s umakom od mesa. Dobro promiješajte sve sastojke dok se njoki ne prekriju umakom. Pustite da se njoki kuhaju još 2-3 minute u umaku prije posluživanja. Ovaj recept za njoke u umaku sa mesom već je gotov i njoki su spremni za posluživanje. Dobar tek!