Mediteranska kuhinja /

Kako se pripremaju njoki u umaku sa mesom?

Image
Foto: Pixabay

Volite talijansku kuhinju? njoki u umaku sa mesom savršen su obrok za sve ljubitelje talijanske kuhinje. Donosimo recept za ukusne njoke u umaku sa mesom.

15.3.2023.
15:20
Pixabay
VOYO logo

Njoki su tradicionalno talijansko jelo koje se sastoji od kuglica od krumpira i brašna. Ovo jelo se obično poslužuje s različitim umacima, a jedan od popularnih je umak sa mesom. Umak sa mesom daje bogati okus njokima i čini ih ukusnijim.

Sastojci potrebni da se pripreme njoki u umaku sa mesom su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 300 g njoka
  • 300 g mljevenog mesa
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 veliki luk, sitno nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 400 g pelata od rajčice
  • 1/2 žličice sušenog bosiljka
  • 1/2 žličice sušenog origana
  • Sol i papar po ukusu

Kada pripremate njoke u umaku sa mesom najprije u velikoj posudi zakuhajte vodu, dodajte sol i kuhajte njoke prema uputama na pakiranju. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno nasjeckani luk i pržite ga dok ne postane staklast. Dodajte mljeveno meso i pržite ga dok ne postane smeđe.

Sljedeće što trebate učiniti kada pripremate njoke u umaku sa mesom je dodati sitno nasjeckani češnjak, bosiljak i origano, te kuhajte još minutu. Dodajte pelate od rajčice, sol i papar po ukusu i kuhajte na laganoj vatri oko 10-15 minuta, dok se umak ne zgusne. Kada su njoki gotovi, ocijedite ih i dodajte u tavu s umakom od mesa. Dobro promiješajte sve sastojke dok se njoki ne prekriju umakom. Pustite da se njoki kuhaju još 2-3 minute u umaku prije posluživanja. Ovaj recept za njoke u umaku sa mesom već je gotov i njoki su spremni za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo