Kuharica /

Kako se pripremaju kotleti u umaku od graška?

Image
Foto: Pixabay

Kotleti u umaku od graška neka budu vaš odabir za ručak. Kako se pripremaju kotleti u umaku od graška?

22.2.2023.
12:27
Pixabay
VOYO logo

Kotleti u umaku od graška poznati su u mnogim svjetskim kuhinjama. Razlog je njihov privlačan izgled upravo zbog graška koji jelu daje bogatu zelenu teksturu. No, kotleti u umaku od graška mogu se pripremiti i u vlastitoj kuhinji i to vrlo brzo i jednostavno.

Da bi se kotleti u umaku od graška našli na vašem stolu, trebate:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 svinjska kotleta
  • 1 i ½ šalice graška
  • 1 glavica luka
  • Voda
  • Maslinovo ulje
  • Kockica maslaca
  • Sol, papar, peršin
  • Vrhnje za kuhanje

Kotlete ispecite na maslinovom ulju. Kada se zapeče s obje strane, dodajte vodu da se krčka cca. 20 minuta. Za to vrijeme pripremite umak. Šalicu graška skuhajte te izblendajte s malo vode ili izmiksajte štapnim miskerom. Dobivena smjesa mora biti gusta. U loncu rastopite maslac te ostatak graška popržite na njemu. Izlijte umak. Sve zajedno krčkajte 5 minuta neprestano miješajući te dodajte vrhnje za kuhanje. Gustoću birate vi. Pustite da se sve zajedno stopi neprestano miješajući. Za to vrijeme svinjski će kotleti biti pečeni te ih prelijte pripremljenim umakom. Pustite na laganom vatri da kotleti upiju umak.

Kotleti u umaku od graška neka budu posluženi s prilogom po vašoj želji, odlično se slažu sa svime!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo