Kulinarstvo /

Kako se priprema ukusan umak za njoke od vrhnja?

Image
Foto: Pixabay

Jeste li znali da možete napraviti ukusan obrok koristeći njoke i vrhnje za kuhanje? Donosimo ukusan recept za njoke u umaku od vrhnja.

6.3.2023.
15:31
Pixabay
VOYO logo

Vrhnje za kuhanje je mliječni proizvod koji se često koristi u kuhinji kao sastojak za razne umake i juhe. Ono se odlikuje visokim postotkom mliječne masti, što mu daje bogat i kremasti okus, te ga zbog toga koriste mnogi kuhari kako bi poboljšali teksturu i okus svojih jela.

Za pripremu umaka za njoke od vrhnja, potrebni su vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 300 g njoka
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 žlica maslaca
  • 1/2 glavice luka, sitno nasjeckanog
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1 žlica svježeg peršina, sitno nasjeckanog
  • Sol i papar po ukusu

Kada se priprema umak za njoke od vrhnja najprije u velikoj posudi zakuhajte vodu, dodajte sol i kuhajte njoke prema uputama na pakiranju. Dok se njoki kuhaju, pripremite umak. Na srednje jakoj vatri rastopite maslac u tavi. Dodajte luk i češnjak, te dinstajte dok ne postanu mekani i staklasti.

U tavi dodajte vrhnje za kuhanje, te kuhajte dok se umak ne zgusne. Začinite solju i paprom po ukusu. Kada su njoki gotovi, ocijedite ih i dodajte u tavu s umakom. Dobro promiješajte sve sastojke dok se njoki ne prekriju umakom. Dodajte nasjeckani peršin i promiješajte umak još jednom prije posluživanja. Umak od vrhnja za kuhanje već je gotov i spreman za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo