Ne morate biti vrhunski kuhar da pripremite svinjski vrat na roštilju, samo pratite ove upute i dobit ćete savršenstvo na tanjuru.
Sastojci koji su potrebni za svinjski vrat na roštilju:
- 500 g svinjskog vrata
- 10g luka
- 2 žličice maslinovog ulja
- 110 g đumbira
- 1 1⁄2 žličice vina
- 1⁄2 žličice soli
- ulje
- 2 žlice češnjaka
Za savršen svinjski vrat na roštilju vrlo je važno za početak pripremiti roštilj. Stoga, roštilj zagrijte na 200 C sa spuštenim poklopcem otprilike 15 minuta.
Svinjski vrat potrebno je marinirati i to u marinadi od luka, ulja, đumbira, vina i soli i pustiti da meso upije marinadu.
Potom prethodno marinirani svinjski vrat stavite na roštilj, zatvorite poklopac i pustite da se peče 15 minuta.
Nakon navedenog vremena, preokrenite svinjski vrat i još pustite 15 minuta da se peče s druge strane.
Svinjski vrat na roštilju premažite uljem i češnjakom i neka se peče još minutu na roštilju. Isto tako napravite i sa drugom stranom svinjskog vrata. I to je to, vaš svinjski vrat na roštilju spreman je za posluživanje.