Riblja jela /

Kako se priprema riba na lešo?

Image
Foto: Pixabay

Jedan od češćih načina pripreme ribe je priprema na lešo. Kako se priprema riba na lešo?

2.3.2023.
16:33
Pixabay
VOYO logo

Riba na lešo koja je izuzetno zdrava, zahtijeva kratko vrijeme pripreme, dijetna je hrana, no svakako ukusna.

Donosimo recept za filete bilo koje ribe koju volite, bijele ili plave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremu ribe na lešo potrebno vam je:

  • 2 fileta bijele ribe
  • 2 glavice luka
  • 1 žličica maslaca

Priprema ribe na lešo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filete ribe lagano posolite, popaprite, jednu stranu lagano uvaljajte u brašno i pržite na grill tavi u maslinovom ulju 2-3 minute sa svake strane, ovisno o debljini fileta. Potom izvadite filete na tanjur za serviranje i pokrijte aluminijskom folijom. U drugu tavu stavite žličicu maslaca, dodajte luk narezan na kolutiće, lagano posolite i pržite dok se luk lagano karamelizira. Izvadite ga iz tave, položite preko fileta i servirajte. I to je sve. Jednostavno, lagano i nadasve ukusno.

Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo