Kuharica /

Kako se priprema pikantni umak za ribu

Image
Foto: Pixabay

Pikantni umak za ribu je idealan izbor za sve ljubitelje začinjenih jela. Donosimo jednostavan recept za pikantni umak za ribu.

6.7.2023.
11:09
Pixabay
VOYO logo

Riba je specifična vrsta jela kojoj ne odgovara ljuti umak poput ljutog čilija. Riblja aroma se savršeno spaja uz ukusan umak od manga. Mango narezan na kockice kombinira se sa začinjenom habanero papričicom i đumbirom čini živahni umak. Sastojci za pikantni umak za ribu su:

  • 3 manga, oguljena i narezana na kockice
  • 2 češnja češnjaka, mljevena
  • 1 habanero paprika, narezana na kockice
  • 3 žlice jabučnog octa
  • 1 žlica mljevenog đumbira
  • 1 žlica soka limete, svježe iscijeđenog
  • 1 žlica soka od naranče
  • 1/2 žličice soli

Kada pripremate pikantni umak za ribu najprije sve sastojke stavite u lonac i kuhajte na srednjoj vatri. Kuhajte sastojke dovoljno da se zagriju, ali ne skuhaju, oko 5 minuta. Nakon toga sastojke stavite u blender i dobro pomiješajte da se svi sastojci sjedine. Prebacite pikantni umak za ribu u zatvorenu posudu i čuvajte u hladnjaku do tjedan dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo