Riba je specifična vrsta jela kojoj ne odgovara ljuti umak poput ljutog čilija. Riblja aroma se savršeno spaja uz ukusan umak od manga. Mango narezan na kockice kombinira se sa začinjenom habanero papričicom i đumbirom čini živahni umak. Sastojci za pikantni umak za ribu su:
- 3 manga, oguljena i narezana na kockice
- 2 češnja češnjaka, mljevena
- 1 habanero paprika, narezana na kockice
- 3 žlice jabučnog octa
- 1 žlica mljevenog đumbira
- 1 žlica soka limete, svježe iscijeđenog
- 1 žlica soka od naranče
- 1/2 žličice soli
Kada pripremate pikantni umak za ribu najprije sve sastojke stavite u lonac i kuhajte na srednjoj vatri. Kuhajte sastojke dovoljno da se zagriju, ali ne skuhaju, oko 5 minuta. Nakon toga sastojke stavite u blender i dobro pomiješajte da se svi sastojci sjedine. Prebacite pikantni umak za ribu u zatvorenu posudu i čuvajte u hladnjaku do tjedan dana.