Carsko meso je visokokvalitetno svinjsko meso koje se dobiva iz leđnog dijela svinje. Ovo meso se obično koristi za posebne prigode i u restoranima, zbog svoje sočnosti i bogatog okusa. Međutim, mnogi se pitaju može li se carsko meso kuhati, a odgovor je da. Kuhanje carskog mesa može biti sjajan način za pripremu ovog mesa ako želite izbjeći masnoće i kalorije koje dolaze s pečenjem. Kuhano carsko meso također se može koristiti za pripremu različitih jela, kao što su gulaši, juhe i variva.
Sastojci za kuhano carsko meso su:
- 1 kg carskog mesa
- 1 veliki luk
- 2 mrkve
- 2 režnja češnjaka
- 1 žlica soli
- 1 žlica papra u zrnu
- 2 lovorova lista
Kada pripremate kuhano carsko meso najprije u veliki lonac stavite carsko meso i prelijte ga hladnom vodom. Dodajte luk, mrkvu i češnjak u lonac. Dodajte sol, papar i lovorove listove. Zagrijte lonac na srednje jakoj vatri dok voda ne proključa.
Smanjite vatru i kuhajte carsko meso oko 2 sata, dok ne omekša. Nakon 2 sata, izvadite meso iz lonca i ostavite ga da se ohladi nekoliko minuta. Izrežite meso na tanke ploške i poslužite s kuhanim povrćem ili prilogom po izboru. Dobar tek!