Kulinarstvo /

Kako se priprema domaći gulaš od povrća?

Image
Foto: Pixabay

Jeste li znali da možete pripremiti gulaš bez mesa? Gulaš od povrća jednako je sočan kao gulaš od mesa. Saznajte kako se priprema jednostavni gulaš od povrća.

8.8.2023.
10:39
Pixabay
VOYO logo

Gulaš je popularno jelo koje potječe iz srednje i istočne Europe, a posebno je popularno u Hrvatskoj i Mađarskoj. Gulaš je obično gusto, začinjeno jelo od mesa koje se kuha sa začinima, lukom, paprikom i drugim sastojcima. Iako se tradicionalni gulaš radi od mesa, možete napraviti i vegetarijanski gulaš od povrća. Sastojci za gulaš od povrća su:

  • 2 žlice suncokretovog ulja
  • 1 luk, nasjeckana
  • 2 režnja češnjaka, zgnječena
  • 700 g krumpira, oguljenog i narezanog na kockice
  • 4 mrkve, deblje narezane
  • 2 pastrnjaka, deblje narezana
  • 2 žlice curry praha
  • 800 ml temeljca od povrća
  • 100 g crvene leće
  • malo svježeg korijandera, nasjeckanog
  • nemasni jogurt ili kruh, za posluživanje

Kada pripremate gulaš od povrća najprije zagrijte ulje u velikoj tavi i na srednje jakoj vatri pirjajte luk i češnjak 3-4 minute dok ne omekšaju, povremeno miješajući. Dodajte krumpir, mrkvu i pastrnjak, pojačajte vatru i kuhajte 6-7 minuta uz miješanje dok povrće ne porumeni. Umiješajte curry prah, ulijte temeljac i zatim zakuhajte. Smanjite vatru, dodajte leću, poklopite i pirjajte 15-20 minuta dok leća i povrće ne omekšaju, a umak se zgusne. Umiješajte veći dio korijandera, začinite i zagrijavajte oko minutu. Prelijte jogurtom i ostatkom korijandera te poslužite uz kruh. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo