Kulinarstvo /

Kako se priprema domaći gulaš od povrća?

Image
Foto: Pixabay

Jeste li znali da možete pripremiti gulaš bez mesa? Gulaš od povrća jednako je sočan kao gulaš od mesa. Saznajte kako se priprema jednostavni gulaš od povrća.

8.8.2023.
10:39
Pixabay
VOYO logo

Gulaš je popularno jelo koje potječe iz srednje i istočne Europe, a posebno je popularno u Hrvatskoj i Mađarskoj. Gulaš je obično gusto, začinjeno jelo od mesa koje se kuha sa začinima, lukom, paprikom i drugim sastojcima. Iako se tradicionalni gulaš radi od mesa, možete napraviti i vegetarijanski gulaš od povrća. Sastojci za gulaš od povrća su:

  • 2 žlice suncokretovog ulja
  • 1 luk, nasjeckana
  • 2 režnja češnjaka, zgnječena
  • 700 g krumpira, oguljenog i narezanog na kockice
  • 4 mrkve, deblje narezane
  • 2 pastrnjaka, deblje narezana
  • 2 žlice curry praha
  • 800 ml temeljca od povrća
  • 100 g crvene leće
  • malo svježeg korijandera, nasjeckanog
  • nemasni jogurt ili kruh, za posluživanje

Kada pripremate gulaš od povrća najprije zagrijte ulje u velikoj tavi i na srednje jakoj vatri pirjajte luk i češnjak 3-4 minute dok ne omekšaju, povremeno miješajući. Dodajte krumpir, mrkvu i pastrnjak, pojačajte vatru i kuhajte 6-7 minuta uz miješanje dok povrće ne porumeni. Umiješajte curry prah, ulijte temeljac i zatim zakuhajte. Smanjite vatru, dodajte leću, poklopite i pirjajte 15-20 minuta dok leća i povrće ne omekšaju, a umak se zgusne. Umiješajte veći dio korijandera, začinite i zagrijavajte oko minutu. Prelijte jogurtom i ostatkom korijandera te poslužite uz kruh. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo