Kuharica /

Kako se kuha kisela repa? Koliko dugo se kuha kisela repa?

Image
Foto: Pixabay

Kuhanje kisele repe idealno je za hladnije dane da se ugrijete i zasitite. Kiselu repu također možete skuhati i s grahom.

28.11.2022.
8:52
Pixabay
VOYO logo

Kisela repa odlična je namirnica koja osim što je hranjiva je vrlo ukusna. Najpopularnije jelo s kiselom repom je - varivo grah s kiselom repom. Kako se kuha kisela repa?

Sastojci koji će vam biti potrebni kako bi kuhali kiselu repu su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg repe
  • 750 g junetine
  • 250 g suhe svinjetine
  • 300 g graha
  • lovorov list
  • 1 luk
  • 3 češnja češnjaka
  • žlica brašna
  • sol
  • papar
  • ulje
  • mljevena crvena paprika

Upute kako se kuha kisela repa:

  1. Meso narežite i stavite u lonac s vodom da se kuha.
  2. Nakon 30 minuta dodajte i kiselu repu. Ako smatrate da je repa previše kisela možete ju malo isprati vodom. Dodajte i lovorov list.
  3. Dodajte još vode po potrebi.
  4. U drugom loncu skuhajte grah i pasirajte ga te zatim dodajte uz kiselu repu. Dodajte i češnjak.
  5. Na ulje u tavici stavite luk i brašno i nakon što dobije boju dodajte i mljevenu papriku. Dodajte vode i ulijte u lonac s kiselom repom.
  6. Sve zajedno kuhajte još 10 do 15 minuta i začinite soli i paprom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo