Praktični savjeti /

Kako rastopiti konzervans?

Image
Foto: Pixabay

Konzervans će spriječiti kvarenje hrane, a prije nego što se upotrijebi treba ga rastopiti. Kako rastopiti konzervans?

8.1.2022.
11:19
Pixabay
VOYO logo

Osnovna uloga konzervasna je spriječavanje kvarenja hrane. Kako koristiti konzervans? Kako rastopiti konzervans? Konzervans se najčešće koristiti u pripremi džemova, pekmeza, kompota i zimnice.

Kako biste rastopili konzervans koji se nalazi u vašem džemu ili pekmezu, zagrijte džem ili konzerve od marelica i vodu u malom loncu na srednje jakoj vatri dok se ne otopi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon određenog vremena maknite s vatre i džem procijedite kroz finu cjediljku da uklonite grudice voća. Sada ste uspješno rastopili konzervans u pekmezu.

Kada, primjerice, pripremate zimnicu, jednostavno u vodu umetnite konzervans i on će se sam od sebe rastopiti nakon nekog vremena, samo trebate biti strpljivi. Važno je da s vremena na vrijeme promiješate vodu i omogućiti brže rastapanje konzervansa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo