Praktični savjeti /

Kako rastopiti konzervans?

Image
Foto: Pixabay

Konzervans će spriječiti kvarenje hrane, a prije nego što se upotrijebi treba ga rastopiti. Kako rastopiti konzervans?

8.1.2022.
11:19
Pixabay
VOYO logo

Osnovna uloga konzervasna je spriječavanje kvarenja hrane. Kako koristiti konzervans? Kako rastopiti konzervans? Konzervans se najčešće koristiti u pripremi džemova, pekmeza, kompota i zimnice.

Kako biste rastopili konzervans koji se nalazi u vašem džemu ili pekmezu, zagrijte džem ili konzerve od marelica i vodu u malom loncu na srednje jakoj vatri dok se ne otopi.

Nakon određenog vremena maknite s vatre i džem procijedite kroz finu cjediljku da uklonite grudice voća. Sada ste uspješno rastopili konzervans u pekmezu.

Kada, primjerice, pripremate zimnicu, jednostavno u vodu umetnite konzervans i on će se sam od sebe rastopiti nakon nekog vremena, samo trebate biti strpljivi. Važno je da s vremena na vrijeme promiješate vodu i omogućiti brže rastapanje konzervansa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
direkt
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike