Kuharica /

Kako pripremiti tikvice u fritezi na vrući zrak?

Image
Foto: Pixabay

Tikvice u fritezi na vrući zrak pružaju ukusnu i zdraviju alternativu prženju u dubokom ulju. Kako pripremiti tikvice u fritezi na vrući zrak?

3.8.2023.
14:10
Pixabay

Ovaj recept za tikvice u fritezi na vrući zrak omogućuje vam da uživate u hrskavim i ukusnim tikvicama bez potrebe za dubokim prženjem.

Sastojci:

  • 2 veće tikvice
  • 1 šalica krušnih mrvica
  • 1/2 šalice naribanog parmezana
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice papra
  • 1/2 žličice sušenih začina
  • Maslinovo ulje

Kada se odlučite za pripremu tikvica u fritezi na vrući zrak, prvo operite tikvice i narežite ih na trakice debljine oko pola centimetra. Osušite ih papirnatim ručnikom kako biste uklonili višak vlage

U posudi potom pomiješajte krušne mrvice, naribani parmezan, sol, papar i sušene začine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvaljajte svaku trakicu tikvice u smjesu krušnih mrvica i začina, osiguravajući da se dobro obloži sa svih strana.

Premažite košaricu friteze na vrući zrak malo maslinovim uljem kako bi se tikvice lakše odvajale nakon pečenja.

Stavite pripremljene trakice tikvica u košaricu friteze, pazeći da budu jedna do druge, ali ne pretrpani.

Postavite temperaturu friteze na vrući zrak na 200°C i pecite tikvice 10-12 minuta, okrećući ih na pola vremena kako bi se ravnomjerno zapekle.

Izvadite tikvice iz friteze kada postanu hrskave i zlatno smeđe te ih poslužite tople kao ukusan prilog, zdravi snack ili predjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo