Srnetina je vrlo ukusno meso koje je potrebno pravilno pripremiti. Kako pripremiti srnetinu? Postoj različiti recepti i načini pripreme srnetine, donosimo vam recept za srnetinu dinstanu na tavi s prilogom od krumpira i umakom od ribizla.
Sastojci za pripremu srnetine:
- 750 g malih krumpira
- 2 žlice maslinovog ulja
- 4 srneća odreska
- 1 žlica mljevenog crnog papra
- Sjeckani peršin
- Korica 1 naranče
- 6 žlica želea od crvenog ribizla
- 1 štapić cimeta
Kako pripremiti srnetinu:
Kako bi srnetina bila što ukusnija, najprije napravite umak tako što ćete sve sastojke dinstati dok se žele od crvenog ribizla potpuno ne otopi. Umak održavajte toplim.
Nakon toga pripremite prilog. Krumpir kuhajte na pari ili dinstajte dok ne omekša, otprilike osam minuta, zatim ga dobro ocijedite i dodajte nekoliko kapi ulja.
Položite srnetinu na dasku. Pospite malo crnog papra i malo soli sa svake strane, utisnite papar u odreske. U tavi zagrijte preostalo ulje.
Kada ima svjetlucavu površinu, dodajte srneće odreske. Nemojte stavljati sve odjednom. Srnetinu pecite dvije minute sa svake strane za rare, tri minute za srednje i četiri minute ako želite dobro pečeno meso.
Kada je srnetina pečena, prelijte je ranije pripremljenim umakom i poslužite uz krumpir.