Pogriješite li u samoj pripremi mesa za roštilj postoji mogućnost da će meso ostati suho i nećete postići željeni rezultat. Kako pripremiti meso za roštilj da bude sočno?
Za pripremu mesa na roštilju važno je odabrati svježe meso. Na roštilju se najčešće pripremaju svinjska rebarca ili kotleti, a i pileća prsa, krilca, batci i zabatci.
Dobra marinada osnovni je preduvjet kako bi pripremljeno meso na roštilju ostalo sočno. Napravite marinadu od kombinacije začina prema želji, ali uz dodatak maslinovog ulja i limunovog soka ili octa. Meso mora stajati u marinadi minimalno sat vremena, a najbolje bi bilo da marinirate meso dan prije. Optimalno bi bilo da marinirano meso stoji u hladnjaku barem 12 sati.
Nakon marinade slijedi priprema roštilja. Meso izvadite iz hladnjaka barem pola sata prije samog pečenja. Kod samog pečenja važno je da meso okrenete samo jedanput kako bi zadržalo svoju svježinu i sokove. Tako spriječit ćete isušivanje mesa.
I na kraju kako bi priprema mesa na roštilju bila uspješna, pečeno meso ostavite nekoliko minuta da odstoji prije posluživanja.
Dakle, kako pripremiti meso za roštilj da bude sočno uz odabir svježeg mesa važna je i dobra marinada. I ne zaboravite samo jedanput okrenuti meso kako bi zadržalo svoje sokove.