Nadjev je mješavina sastojaka koja se koristi za punjenje mesa i drugih jela. Postoji mnogo različitih vrsta nadjeva, a sastojci variraju ovisno o kulinarskoj tradiciji i osobnim preferencijama. No, kako se priprema nadjev za punjenje mesa?
Sastojci za nadjev za punjenje mesa su:
- 100 g krušnih mrvica
- 2 jaja
- 50 ml mlijeka
- 1 žlica svježeg peršina
- 1 luk (srednje veličine)
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice papra
Da biste pripremili nadjev za punjenje mesa najprije u zdjelu stavite krušne mrvice. U drugoj zdjeli pomiješajte jaja i mlijeko te ulijte smjesu preko krušnih mrvica. Dodajte svježi peršin, nasjeckani luk i češnjak te začine po želji. Dobro promiješajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smjesu.
Ovaj nadjev možete koristiti za punjenje različitog mesa poput pilećih prsa, svinjskih kotleta ili puretine. Nadjev se može staviti unutar mesa prije pečenja, ili se može koristiti kao preljev za meso. Nadjev za punjenje mesa već je gotov i jelo je spremno za posluživanje. Dobar tek!