Kulinarstvo /

Kako pripremiti domaći nadjev za punjenje mesa

Image
Foto: Pixabay

Tražite novi recept za obiteljski ručak? Punjeno meso je uvijek dobar odabir. Donosimo recept za ukusan nadjev za punjenje mesa.

8.4.2023.
10:09
Pixabay
VOYO logo

Nadjev je mješavina sastojaka koja se koristi za punjenje mesa i drugih jela. Postoji mnogo različitih vrsta nadjeva, a sastojci variraju ovisno o kulinarskoj tradiciji i osobnim preferencijama. No, kako se priprema nadjev za punjenje mesa?

Sastojci za nadjev za punjenje mesa su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 100 g krušnih mrvica
  • 2 jaja
  • 50 ml mlijeka
  • 1 žlica svježeg peršina
  • 1 luk (srednje veličine)
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice papra

Da biste pripremili nadjev za punjenje mesa najprije u zdjelu stavite krušne mrvice. U drugoj zdjeli pomiješajte jaja i mlijeko te ulijte smjesu preko krušnih mrvica. Dodajte svježi peršin, nasjeckani luk i češnjak te začine po želji. Dobro promiješajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smjesu.

Ovaj nadjev možete koristiti za punjenje različitog mesa poput pilećih prsa, svinjskih kotleta ili puretine. Nadjev se može staviti unutar mesa prije pečenja, ili se može koristiti kao preljev za meso. Nadjev za punjenje mesa već je gotov i jelo je spremno za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo