Svježe šparoga imaju neodoljivu slatku i oštru teksturu. Dovoljno je dodati malo malo maslinovog ulja, soli i papra za savršeni ukus šparoga. Šparoge mogu biti sastavni dio pripreme različitih jela. Pripremite šparoge samostalno. Sazanjte kako pripremiti kuhane šparoge i šparoge pržene na tavi.
Prvi način kako pripremiti domaće šparoge je kuhanjem. U veliki lonac od lijevanog željeza ulijte vodu i posolite. Lonac stavite iznad vatre i pustite da prokuha. U kipuću vodu dodajte šparoge. Kuhajte domaće šparoge dok ne postanu svijetlo zelene i ne omekšaju, 1 do 3 minute. Ovaj način kako pripremiti domaće šparoge završite prebacivanjem šparogu u posudu s ledenom vodom kako biste zaustavili proces kuhanja.
Sljedeći način kako pripremiti domaće šparoge je prženje na tavi. Premažite šparoge maslinovim uljem, posolite i popaprite. Pržite na tavi oko 10 minuta. Vrhovi bi trebali biti smeđi i nježni. Ova dva načina kako pripremiti domaće šparoge uistinu su najjednostavniji i gotovi za svega 10 minuta.