Kuharica /

Kako pravilno pripremiti i kuhati tjesteninu?

Image
Foto: Pixabay

Postoji nekoliko ključnih koraka u pripremi tjestenine. Saznajte kako pravilno pripremiti tjesteninu.

5.7.2023.
13:58
Pixabay
VOYO logo

Tjestenina je veoma popularna namirnica jer je jednostavna i brza za pripremu. Ukoliko slijedite nekoliko osnovnih koraka, moći ćete pripremiti tjesteninu kao pravi profesionalac.

Za početak je važno znati da uvijek trebate dobro posoliti vodu u kojoj se kuha tjestenina. Također, 75 grama tjestenine po osobi je otprilike dovoljno. Ako kuhate za 4 osobe, trebat će vam 300 grama tjestenine.

Važno je da uzmete dovoljno velik lonac u kojem će se tjestenina kuhati te da ga pokrijete kako bi voda brže zakuhala. Tjesteninu dodajte u vodu kad zavrije, nikako prije.

Kako bi dobro pripremili tjesteninu, napunite veliki lonac vodom, poklopite i pustite da zavrije na jakoj vatri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte veći prstohvat morske soli. Kad voda proključa, umiješajte tjesteninu. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijedite tjesteninu u cjedilu iznad sudopera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc
GLEDAJ U SUBOTU
VOYO logo
Još iz rubrike