Kako biste pravilno ispekli biftek vrlo je važno pravilno pripremiti biftek za pečenje. Prvi korak kako pravilno ispeći biftek je u temperaturi bifteka. Ostavite da odstoji izvan hladnjaka oko 30 minuta dok zagrijete pećnicu. Ovaj korak je neizbježan jer tako biftek neće biti žilav i suh, već sočan i ukusan.
Sljedeći način kako pravilno ispeći biftek je zagrijavanje tave prije stavljanja bifteka na nju. Ako počnete s hladnom tavom, meso će poprimiti neukusnu nijansu i bit će potpuno jedne note u teksturi. Tavu možete ugrijati u pećnici ili jednostavno zagrijati na štednjaku na vatri te s malo ulja.
I na kraju kako pravilno ispeći biftek jest pravilno začinjavanje. Utrljajte malo maslinovog ulja na meso, a zatim upotrijebite sol i mljeveni crni papar. Ne morate se bojati da ćete previše začiniti vaš biftek jer će većina soli i papra ispariti dok se biftek peče.