Trudili ste se pripremiti jelo, no maknuli ste se na nekoliko sekundi i ono je zagorilo? Ne brinite, nemojte bacati jelo jer postoji rješenje kako popraviti zagoreno jelo.
Kako popraviti zagoreno jelo zapravo je vrlo jednostavno. Važno je da ne smijete promiješati jelo jer ćete uništiti nezagoreni dio. Ono što morate jest nezagoreni dio staviti u drugu posudu te dodati sirovi, oguljeni krumpir ili krišku starog kruha. Razlog tome jest taj da će krumpir ili kruh upiti miris zagorene hrane. Krumpir ili kruh ne smiju biti dulje od 10 minuta te kada ih izvadite, dodajte papar. Papar će neutralizirati okus. Isto tako, ako ne volite papar, u zagoreno jelo možete dodati konzerviranu rajčicu, kiselo vrhnje ili jogurt.
Kada razmišljate o tome kako popraviti zagoreno jelo imajte na umu da ne smijete miješati tako dugo dok ne dodate sastojke koji će neutralizirati okus i miris. Inače će vam se dobar dio jela pomiješati s onime što je zagorio te vašem jelu neće biti spasa.