Bobice aronije se uglavnom koriste za izradu sokova, pirea, džemova, želea, sirupa, čajeva i vina. Od bobica aronije se najčeće priprema sok od aronije, međutim kako piti aroniju? Naime, aronija se ne smije piti u velikim količinama.
Preporučena dnevna doza soka od aronije je 30-50 ml. Najbolje ga je piti ujutro natašte, ali ga možete popiti i u bilo koje doba dana.
Bobice aronije su tamni plodovi koji rastu na grmovima iz obitelji Rosaceae. Smatraju se jednim od najbogatijih izvora biljnih antioksidansa.
Porijeklom su iz Sjeverne Amerike, ali uzgajaju se u drugim dijelovima svijeta, uključujući i cijelu Europu. Tradicionalno su ih Indijanci koristili kao lijek protiv prehlade. Aronija je dostupna svježa, smrznuta, ali i sušena te u obliku praha.
Bogata je vlaknima, vitaminom C i snažnim antioksidansima koji povoljno djeluju na zdravlje srca, jačanje imuniteta i imaju jaka antikancerogena svojstva.