Palmino ulje ima blag okus nalik mrkvi, a bogata tekstura čini nerafinirano crveno palmino ulje savršenim sastojkom za mnoge recepte, uključujući slane juhe i variva, pomiješane s povrćem ili orašastim plodovima za pečenje i za izradu laganih i pahuljastih pečenih proizvoda. Kako otopiti palmino ulje za kuhanje?
Ukoliko imate stvrdnuto palmino ulje, najprije ga je potrebno otopiti prije nego krenete bilo što drugo raditi. Srećom, način kako otopiti palmino ulje izuzetno je jednostavan. Jednostavno stavite palmino ulje mikrovalnu pećnicu dok se ne otopi.
Još jedan način kako otopiti palmino ulje je pomoću kipuće vode. Palmino ulje u vrećici otpornoj na toplinu stavite u lonac s kipućom vodom. Kuhajte dok se ulje no otopi i bude željene teksture. Pažljivo izvadite vrećicu, pomiješajte te vratite u kipuću vodu još nekoliko sekundi kako bi bili sigurni da se svo palmino ulje otopilo. Kada je palmino ulje otopljeno, možete ga nastaviti koristiti.