Kuharica /

Praktični savjeti kako omekšati svinjsko meso

Image
Foto: Pixabay

Tvrdo meso noćna je mora svakog pravog gurmana. Kako omekšati svinjsko meso?

1.10.2022.
10:15
Pixabay
VOYO logo

Kako biste omekšali svinjsko meso, ne želite ga istući i pretvoriti meso u kašu, ali lagano lupanje hrapavim rubom bata za meso učinit će dovoljno. Ako ga nemate, možete lagano zarezati površinu nožem ili vilicom izdubiti sitne rupe u mesu.

Korištenje kiselih sastojaka poput limunovog soka ili octa ne samo da svinjskom mesu dodaje okus, već i razgrađuje čvrste proteine, pružajući mesu omekšavanje prije termičke obrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo da ga marinirate ili ne, barem posolite meso prije kuhanja. Sol izvlači vlagu iz unutrašnjosti mesa, koncentrirajući okuse i stvarajući prirodnu salamuru.

Znate da djeluje jer će omekšano meso poprimiti dublju, crvenu boju. Za razliku od marinada, meso možete posoliti do 24 sata unaprijed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo