Mesna jela /

Kako omekšati govedinu?

Image
Foto: Pixabay

Pripremate govedinu, ali uvijek vam ispadne tvrda i žilava. Kako omekšati govedinu?

25.12.2021.
16:35
Pixabay
VOYO logo

Pripremite li pravilno govedinu ona će biti sočna i mekana. Kako pravilno pripremiti govedinu? Kako omekšati govedinu?

Jedan od načina kako možete omekšati govedinu je uz pomoć bata za meso. Nakon što ste stanjili meso uz pomoć bata za meso krenite s pripremom marinade za meso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meso će biti mekano ako odstoji u marinadi. Za pripremu marinade za meso potrebni su vam sljedeći sastojci:

  • sok od limuna ili limete
  • oct
  • jogurt
  • začini prema želji

Napravite marinadu od svih sastojaka i prelijte je preko mesa. Neka meso odstoji barem dva sata u marinadi kako bi omekšalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ne želite marinirati meso tada ga možete jednostavno posoliti i neka meso stoji u soli oko dva sata. Sol će omekšati meso.

Bilo da meso marinirate ili solite možete krenuti s pripremom mesa. Ispecite govedinu na tavi ili u pećnici. Rezultat će biti sočna i mekana govedina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo