Bademi su visoko hranjivi i bogati zdravim mastima, antioksidansima, vitaminima i mineralima. Ukusno smeđe meso "skriva" se u gustoj ljusci koja na površini ima rijetke "pore". Kako oguliti bademe?
Za guljenje 15 dkg badema potrebno vam je sljedeće:
- 2 šalice kipuće vode
- 1 mala zdjela
Upute za guljenje badema:
Stavite bademe u malu zdjelu. Zakuhajte 2 dl vode i kipuću vodu prelijte preko badema.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ostavite bademe u vrućoj vodi oko 1-2 minute. Zatim, izlijte vodu iz posude i isperite hladnom vodom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prelijte s još šalicom kipuće vode i ostavite bademe još 1-2 minute. Na kraju nježno stisnite bademe između dva prsta, to će olabaviti kožu i možete je oguliti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa