Recept /

Kako napraviti salamuru?

Image
Foto: Pixabay

Salamura je odlično rješenje kako bi meso bilo što ukusnije. Kako napraviti salamuru?

12.2.2022.
11:10
Pixabay
VOYO logo

U potrazi ste za dobrim receptom za salamuru. Kako napraviti salamuru? Uz pomoć recepta napravite salamuru, dodajte ili oduzmite začine prema želji i prilagodite je vlastitom ukusu.

Sastojci za izradu salamure:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3 l vode
  • 30 dkg soli
  • 20 dkg šećera
  • 10 klinčića
  • 10 sjemenki korijandera
  • 10 zrna papra
  • 10 bobica kleke
  • 10 zvjezdica anisa
  • 3 grančice timijana
  • 3 lovorova lista
  • 1 limunova korica
  • 1 narančina korica

Kako napraviti salamuru:

Za pripremu salamure, suhe začine najprije dodajte u vruću suhu tavu i lagano ih pržite dok ne počnete osjećati ugodan miris.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon početnog koraka, u tavu možete dodati sol i šećer zajedno s timijanom, lovorovim lišćem, koricom citrusa i jednom litrom vode. Sve sastojke zajedno zakuhajte.

Zagrijte i miješajte dok se sol i šećer potpuno ne otope, a zatim sve maknite s vatre.

Prema predviđenom receptu dodajte preostale dvije litre vode koja će rashladiti salamuru, ali prije upotrebe salamuru obavezno stavite u hladnjak dok se potpuno ne ohladi. Ako ste u žurbi, umjesto toga možete dodati dva kilograma leda.

Potopite meso u salamuri i ostavite u hladnjaku određeno vrijeme. Nakon što izvadite meso, brzo ga isperite hladnom vodom i osušite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo