Napravite vlastiti ukusni maslac od kikirikija s tri sastojka i minimalnim trudom. Ova verzija maslaca od kikirikija može biti glatka ili hrskava koliko želite. Možete gledati kako se cijeli kikiriki pretvara u najglatkiji, najkremastiji maslac od orašastih plodova koji ste ikada vidjeli.
Sastojci za maslac od kikirikija:
- 400 g blanširanog kikirikija
- 2 žličice pahuljica morske soli
- 2-3 žlice ulja od kikirikija
Kako napraviti maslac od kikirikija:
Zagrijte pećnicu na 200°C. Kikiriki stavite u veliku tepsiju, stavite u pećnicu i pecite 10 minuta, povremeno miješajući kako se ne bi uhvatili za rubove. Kad porumene, izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi. Ubacite orahe u blender i posolite. Miksajte 4-5 minuta, dok ne ostane glatki maslac od orašastih plodova, ako želite smanjiti gustoću, dodajte malo ulja i ponovno izmiksajte.
Maslac od kikirikija je gotov i možete ga poslužiti.