Recept i priprema /

Kako napraviti ljuti umak?

Image
Foto: Pixabay

Napravite ljuti umak od čili papričica. Donosimo recept kako jednostavno napraviti ljuti umak.

26.3.2022.
14:50
Pixabay
VOYO logo

Domaći ljuti umak najbolji je ljuti umak jer ga možete prilagoditi vlastitom ukusu. Kako napraviti ljuti umak?

Sastojci za ljuti umak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 220 g čili papričica
  • 3 češnja češnjaka, oguljena
  • 6 g soli
  • 1/4 šalice vode
  • 1/4 šalice jabučnog octa

Kako napraviti ljuti umak:

Dodajte paprike, režnjeve češnjaka, sol i vodu u tavu. Obradite dok ne postignete teksturu zrnaste salse. Prebacite u čistu staklenu posudu i prekrijte gazom. Ostavite na pultu na sobnoj temperaturi 24-48 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 1-2 dana umiješajte jabučni ocat. Ostavite na pultu, pokriveno gazom 5-7 dana. Nakon 1 tjedna prebacite u blender i izmiksajte dok ne postane glatko. Ako je jako gusto dodajte još vode da se razrijedi.

Umak možete procijediti i spremiti ga u staklenke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo