Recept i priprema /

Kako napraviti lazanje sa gotovim korama?

Image
Foto: Pixabay

Lazanje je tradicionalno mediteransko jelo te postoji više načina kako napraviti lazanje. Donosimo najbrži način kako napraviti lazanje s gotovim korama.

1.4.2022.
12:53
Pixabay
VOYO logo

Postoji stotine načina kako napraviti lazanje, a većina ih uključuje izradu domaćih kora. S obzirom da priprema kora zna potrajati, donosimo način kako napraviti lazanje s gotovim korama koje možete kupiti.

Sastojci potrebni zai lazanje sa gotovim korama su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • gotove kore za lazanje
  • maslinovo ulje
  • 1 kg mljevene junetinu
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 žličice sušenog origana
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar
  • 2 staklenke marinara umaka
  • 800 ml punomasnog mlijeka
  • pola šalice svježe naribanog parmezana
  • nasjeckani peršin
  • 1 veliko jaje
  • 1 kg mozzarelle

Kako napraviti lazanje sa gotovim korama:

Zagrijate pećnicu na 180°C. U velikom loncu na srednje jakoj vatri zagrijte ulje. Pržite mljevenu govedinu dok ne više ne bude ružičasta, lomeći drvenom žlicom. Maknite s vatre i ocijedite masnoću. Vratite govedinu u tavu i dodajte češnjak i origano te pržite, miješajući, 1 minutu. Posolite i popaprite, pa dodajte marinaru i miješajte dok se ne zagrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći korak načina kako napraviti lazanje s gotovim korama je miješanje punomasnog mlijeka, parmezana, peršina i jaja u velikoj zdjeli. Zatim u velikoj posudi za tepsiju ravnomjerno rasporedite gotove kore za lazanje, zatim sloj mljevene junetine u umaku, sloj smjese od parmezana i sloj mozarelle. Ponavljajte dok vam ne postane sastojaka.

Lazanje sa gotovim korama pokrijte folijom i pecite 15 minuta, a zatim maknite foliju te pecite nepokriveno 18 do 20 minuta na 200°C. Vaše  lazanje sa gotovim korama su gotove i spremne za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo