Kelj je odlična namirnica koja se može iskoristiti na više načina. Kako napraviti kelj?
Sastojci za pripremu kelja:
- 1 žlica ulja
- 1 češanj češnjaka
- 20 dkg kelja
- 2 dcl umaka od rajčice
Kako napraviti kelj:
Kako biste pripremili ukusan i jednostavan kelj kod kuće, najprije zagrijte ulje u velikom woku ili tavi, a zatim unutra dodajte češnjak i kuhajte nekoliko sekundi. Ubacite kelj i promiješajte ga po tavi da se premaže uljem i češnjakom.
Nakon što ste promiješali kelj, sve zajedno prelijte s otprilike 1 dcl kipuće vode i kuhajte još sedam minuta dok kelj ne uvene i postane kuhan. Ovisno o temperaturi kuhanja, možda će vam biti potrebna koja minuta kraće ili dulje.
Kada je kelj skuhan, u njega umiješajte sos od rajčice ili neki drugi umak prema želji. Uživajte u ovom zdravom i kvalitetnom jelu.