Recept /

Kako napraviti domaći ghee?

Image
Foto: Pixabay

Ghee je izvrstan za one koji su malo osjetljivi na mliječne proizvode, a možete i sami napraviti ghee. Kako napraviti ghee=

17.2.2022.
11:18
Pixabay
VOYO logo

Odlučili ste sami napraviti ghee, ali ne znate kako. Ghee se radi samo od maslaca - slanog ili neslanog. Kako napraviti ghee?

Stavite maslac u lonac. Brže će se otopiti ako ga prvo malo izrežete. Nakon što se maslac otopi, počet će se pjenušati i odvajati. Nastavite kuhati maslac dok ne postane bistar, a čvrsti mliječni dijelovi ne potonu na dno. Nastavite kuhati kako bi napravili ghee.

Smjesa ne smije zagoriti, samo se mora lagano peći kako bi gee dobio okus orašastih plodova i maslaca.

Nakon što ste napravili ghee, ostavite ga da se ohladi. Hladan ghee procijedite kroz gazu ili čistu kuhinjsku krpu. Na ta način dobit ćete čisti ghee k kojg možete koristiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotov ghee čuvaje na sobnoj temperaturu u poklopljenoj staklenki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
direkt
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike