Recept /

Kako napraviti domaći ghee?

Image
Foto: Pixabay

Ghee je izvrstan za one koji su malo osjetljivi na mliječne proizvode, a možete i sami napraviti ghee. Kako napraviti ghee=

17.2.2022.
11:18
Pixabay
VOYO logo

Odlučili ste sami napraviti ghee, ali ne znate kako. Ghee se radi samo od maslaca - slanog ili neslanog. Kako napraviti ghee?

Stavite maslac u lonac. Brže će se otopiti ako ga prvo malo izrežete. Nakon što se maslac otopi, počet će se pjenušati i odvajati. Nastavite kuhati maslac dok ne postane bistar, a čvrsti mliječni dijelovi ne potonu na dno. Nastavite kuhati kako bi napravili ghee.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smjesa ne smije zagoriti, samo se mora lagano peći kako bi gee dobio okus orašastih plodova i maslaca.

Nakon što ste napravili ghee, ostavite ga da se ohladi. Hladan ghee procijedite kroz gazu ili čistu kuhinjsku krpu. Na ta način dobit ćete čisti ghee k kojg možete koristiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotov ghee čuvaje na sobnoj temperaturu u poklopljenoj staklenki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo