Kuharica /

Kako napraviti fritaju - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Fritaja je vrlo ukusno jelo koje možete poslužiti kao glavni obrok uz salatu prema želji. Kako napraviti fritaju?

6.10.2022.
13:12
Pixabay
VOYO logo

Fritaja je samo jedno od jela s jajama, a može kombinirati različito povrće. Stoga prilagodite recept za fritaju vlastitom ukusu. Kako napraviti fritaju?

Sastojci za fritaju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 40 dkg krumpira
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 glavica crvenog luka nasjeckana
  • 70 g pancete nasjeckane
  • 10 dkg mladog špinata
  • 20 dkg rajčica prepolovljenih
  • crvena paprika, nasjeckana
  • 8 jaja
  • 1/2 šalice gustog vrhnja
  • 1/2 šalice nasjeckanog parmezana
  • 1/4 šalice naribanog sira

Kako napraviti fritaju:

Krumpir probodite 4 puta bambusovim štapićem. Stavite u zdjelu otpornu na toplinu i pecite u mikrovalnoj pećnici na 100 posoto oko 4 minute. Ili u pećnici na 200 stupnjeva Celzijusa oko 15 minuta, odnosno dok ne omekša. Ostaviti da se ohladi. Tanko narežite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk. Dinstajte oko 3 minute. Dodajte pancetu. Dinstajte dok luk ne omekša, a panceta postane zlatna. Dodajte špinat. Kuhajte minutu ili dok špinat ne uvene.

Pomiješajte luk, rajčicui papriku u zdjeli. Polovicu krumpira rasporedite u jednom sloju po pripremljenoj posudi. Prelijte polovicom mješavine luka. Ponovite s preostalom mješavinom krumpira i luka.

U zdjeli umutiti jaja i vrhnje. Lagano prelijte smjesu jaja preko mješavine povrća. Pospite parmezanom i sirom. Pecite pola sata, dok se smjesa od jaja ne stegne i vrh ne porumeni. Fritaja je gotova i spremna za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo