Mariniranje je tehnika koja postoji još od vremena renesanse, kada su se kisele mješavine obično koristile za očuvanje hrane.
Sastojci za marinadu pilećeg filea:
- 700 g pilećih prsa
- 2 žlice meda
- 1 žlica maslinovog ulja
- 5 žlica soja umaka
- 2 žlice soka od limuna
- 2 žličice Worcestershire umaka
- 4 češnja češnjaka
- 1 žličica sušenog origana
- 1/2 žličice crnog papra
Prije nego što se odlučite za mariniranje, pileći file je potrebno istući na ravnomjernu debljinu pomoću valjka za tijesto, kuhinjskog čekića ili jednostavno ruku.
Pomiješajte marinadu u ziplock vrećici ili posudi u koju dobro stane željena količina pilećeg filea. Nakon toga unutra stavite file i dobro ga utrljajte u meso.
Pileći file marinirajte tri sata do preko noći, iako će i tridesetak minuta vjerojatno biti donekle učinkovito, međutim što duže marinirate pileći file, okusi će u konačnici biti mnogo intenzivniji.