Kuharica /

Kako marinirati pileći file?

Image
Foto: Pixabay

Mariniranjem piletine poboljšat ćete krajnji okus jela. Kako marinirati pileći file?

2.3.2023.
12:09
Pixabay
VOYO logo

Mariniranje je tehnika koja postoji još od vremena renesanse, kada su se kisele mješavine obično koristile za očuvanje hrane.

Sastojci za marinadu pilećeg filea:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 700 g pilećih prsa
  • 2 žlice meda
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 5 žlica soja umaka
  • 2 žlice soka od limuna
  • 2 žličice Worcestershire umaka
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 žličica sušenog origana
  • 1/2 žličice crnog papra

Prije nego što se odlučite za mariniranje, pileći file je potrebno istući na ravnomjernu debljinu pomoću valjka za tijesto, kuhinjskog čekića ili jednostavno ruku.

Pomiješajte marinadu u ziplock vrećici ili posudi u koju dobro stane željena količina pilećeg filea. Nakon toga unutra stavite file i dobro ga utrljajte u meso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pileći file marinirajte tri sata do preko noći, iako će i tridesetak minuta vjerojatno biti donekle učinkovito, međutim što duže marinirate pileći file, okusi će u konačnici biti mnogo intenzivniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo