Đumbir je poznat po svojim ljekovitim svojstvima i može se koristiti na različite načine. Kako koristiti đumbir? Jedan od najčešćih načina kako koristiti đumbir je kao začin.
Jedan od načina kako se koristi đumbir je u pripremi raznovrsnih jela. Đumbir je čest sastojak indijskih jela kao što je piletina Tikka Masala. U tom jelu koristi se kombinacija kremastog, oštrog umaka i ljutih okusa curryja i đumbira.
Gotovo je neizostavan začin tajlandskih jela. Tajlandski odrezak sa zelenim mahunama zahtijeva da se svježi đumbir pirja s nježnim komadićima odreska i mahunama u laganom slanom umaku.
Đumbir je poznat po svojim ljekovitim svojstvima, a osim kao začin može se jesti i svježi đumbir. Kako koristiti svježi đumbir? Idealna je kombinacija meda i đumbira. Dovoljno je samo naribati đumbir u med i đumbir s medom možete jesti.
Jedan od načina kako koristiti đumbir je i za pripremu čaja. Naribajte svježi đumbir i žličicu do dvije đumbira prelijte vrelom vodom. Neka sve odstoji oko 5 minuta, procijedite i zasladite prema želji. Čaj od đumbira spreman je za konzumaciju.
Đumbir možete dodati u i različite sokove, smoothije, salate, umake...