Kuharica /

Kako ispeći sočnu i mekanu teletinu?

Image
Foto: Pixabay

Teletina je izvrsno jelo za obiteljski ručak. Kako ispeći teletinu da bude sočna i ukusna, a ne žilava i suha?

9.4.2022.
13:10
Pixabay
VOYO logo

Ako tražite nešto posebno za obiteljski ručak ili blagdanski obrok - pečena teletina je izvrsna opcija. Kako ispeći sočnu i mekanu teletinu?

Sastojci potrebni za ovaj način kako ispeći teletinu su:

  • 1 i pol kilogram teletine
  • češanj češnjaka
  • svježe mljeveni crni papar
  • 4 žlice maslaca
  • 1/2 šalice nasjeckanog luka
  • žlica brašna
  • 1/2 šalice suhog bijelog vina
  • konzerva gljiva
  • žlica svježeg ružmarina

Kako ispeći teletinu:

Prvi korak kako ispeći teletinu jest zagrijati pećnicu na 175°C. U posudu za pečenje umetnite rešetku i ostavite sa strane. Teletinu osušite papirnatim ručnicima i natrljajte je prepolovljenom kriškom češnjaka. Posolite i začinite svježe mljevenim crnim paprom po ukusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći korak kako ispeći teletinu je otapanje maslaca u tavi. Nakon što se maslac zagrijao, dodajte teletinu u tavu i pržite dok ne porumeni. Dok se teletina peče, žlicom prelijevajte teletinu otopljenim maslacem. Kada se teletina dovoljno ispekla, izvadite je iz tave.

U tavu na kojoj se pekla teletina dodajte nasjeckani luk i pržite, miješajući dok luk ne porumeni. Dodajte brašno u tavu i miješajte dok se smjesa ne sjedini. Dodajte vino, gljive i ružmarin te pomiješajte. Stavite teletinu u posudu na rešetku i prelijte gljivama i ostalim sastojcima iz tave. Teletinu pecite oko 2 sata do 2 sata i 15 minuta, podlijevajte smjesom od gljiva i okrećite teleće pečenje svakih 20 do 30 minuta.

Teletina je spremna za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike