Kuharica /

Kako ispeći sočnu i mekanu teletinu?

Image
Foto: Pixabay

Teletina je izvrsno jelo za obiteljski ručak. Kako ispeći teletinu da bude sočna i ukusna, a ne žilava i suha?

9.4.2022.
13:10
Pixabay
VOYO logo

Ako tražite nešto posebno za obiteljski ručak ili blagdanski obrok - pečena teletina je izvrsna opcija. Kako ispeći sočnu i mekanu teletinu?

Sastojci potrebni za ovaj način kako ispeći teletinu su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 i pol kilogram teletine
  • češanj češnjaka
  • svježe mljeveni crni papar
  • 4 žlice maslaca
  • 1/2 šalice nasjeckanog luka
  • žlica brašna
  • 1/2 šalice suhog bijelog vina
  • konzerva gljiva
  • žlica svježeg ružmarina

Kako ispeći teletinu:

Prvi korak kako ispeći teletinu jest zagrijati pećnicu na 175°C. U posudu za pečenje umetnite rešetku i ostavite sa strane. Teletinu osušite papirnatim ručnicima i natrljajte je prepolovljenom kriškom češnjaka. Posolite i začinite svježe mljevenim crnim paprom po ukusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći korak kako ispeći teletinu je otapanje maslaca u tavi. Nakon što se maslac zagrijao, dodajte teletinu u tavu i pržite dok ne porumeni. Dok se teletina peče, žlicom prelijevajte teletinu otopljenim maslacem. Kada se teletina dovoljno ispekla, izvadite je iz tave.

U tavu na kojoj se pekla teletina dodajte nasjeckani luk i pržite, miješajući dok luk ne porumeni. Dodajte brašno u tavu i miješajte dok se smjesa ne sjedini. Dodajte vino, gljive i ružmarin te pomiješajte. Stavite teletinu u posudu na rešetku i prelijte gljivama i ostalim sastojcima iz tave. Teletinu pecite oko 2 sata do 2 sata i 15 minuta, podlijevajte smjesom od gljiva i okrećite teleće pečenje svakih 20 do 30 minuta.

Teletina je spremna za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo