Ispecite sočnu i mekanu svinjetinu i oduševite svoje ukućane. Kako ispeći svinjetinu da bude mekana? Kako bi svinjetina bila mekana tajna je u mariniranju svinjetine prije pečenja.
Sastojci potrebni za pripremu svinjetine:
- 2 žlice nasjeckanog češnjaka
- 3 inćuna
- 2 žlice nasjeckanog svježeg ružmarina
- 2 žličice soli
- 1 žličica svježe mljevene paprike
- ¼ šalice maslinovog ulja
- 2 žlice senfa
- 1 svinjska lopatica
Kako ispeći svinjetinu da bude mekana:
Prvi korak kako ispeći svinjetinu da bude mekana je mariniranje. Pomiješajte češnjak, inćune, ružmarin, sol i papar. Dodajte maslinovo ulje i pecite dok ne dobijete pastu. Umiješajte senf. Natrljajte marinadu po svinjskoj lopatici i pokrijte plastičnom folijom te stavite u hladnjak na 2 do 24 sata. Nakon što se marinada upila, prijeđite na sljedeći korak načina kako ispeći svinjetinu da bude mekana.
Sljedeći korak ako ispeći svinjetinu da bude mekana je zagrijavanje pećnice. Zagrijte pećnicu na 230°C. Stavite svinjetinu u plitku posudu za pečenje i pecite nepokriveno 30 minuta, dok vrh ne počne malo rumeniti. Smanjite toplinu na 170°C i nastavite peći, 6 do 8 sati.
Posljednji korak kako ispeći svinjetinu da bude mekana jest posluživaje svinjetine. Izvadite iz pećnice i ostavite da odstoji oko 20 minuta. Svinjetinu narežite na komade kako želite, znajući da će se meso lako raspasti. Prije posluživanja narezano meso malo posolite. Ovaj način kako ispeći svinjetinu da bude mekana je jednostavan, ali proces pečenja je dugotrajan, stoga budite strpljivi.