Riblja jela /

Kako pravilno ispeći ribu u tavi i pripremiti ukusan ručak?

Image
Foto: Pixabay

Iako se riba ne peče često u tavi, može ispasti jednako ukusna. Kako ispeći ribu u tavi?

1.10.2022.
12:22
Pixabay
VOYO logo

Kako biste ispekli ribu u tavi, najbolje je koristiti riblji file. Riblje filete prije pečenja osušite papirnatim ručnikom. Začinite s obje strane solju i paprom.

U sljedećem koraku pečenja ribe, zagrijte neljepljivu tavu na jakoj vatri. Kada se tava zagrije, dodajte ulje. Stavite ribu u tavu, kožom okrenutom prema dolje, tako da ih položite dalje od tijela. Ako komadi ribe imaju kožu, nježno pritisnite lopaticom oko 20 sekundi kako biste spriječili uvijanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smanjite temperaturu na srednju i pustite da krčka dok riba ne postane zlatna i karamelizirana oko rubova, otprilike dvije do tri minute. Pažljivo okrenite ribu i dodajte maslac i majčinu dušicu u tavu.

Lagano nagnite tavu da se rastopljeni maslac skupi na jednom kraju. Žlicom premažite ribu razmućenim maslacem. Nastavite podlijevati dok posvuda ne poprimi zlatnu boju i ne ispeče se još 45 do 90 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo